Chceš dnes udělat dobrý skutek ? Pomoz výše
uvedenému hříšníkovi tím, že mu dáš nějaké rozhřešení! Můžeš mu
ho poslat na e-mailovou adresu, kterou uvedl u zpovědi, nebo napsat
veřejně vyplněním formuláře na konci této stránky. A jestliže nechceš,
aby pod tvou přezdívkou mohl vystupovat ještě někdo jiný, zaregistruj
si ji ZDE !
|
Ty jsi debil, neskutečné co si myslíš o zaměstnání servírek. Já sama jsem zdravotní sestra a koukám teď v rámci odpočinku po takové práci. Ono je jedno, kdo co dělá. V dnešní době jde především o to se uživit. Celkově pak je to o tom, ne co člověk dělá, ale co má v hlavě. A ty, ty tam budeš mít kvalitně nasráno.
|
|
Servírek pár znám, normálně se bavím, normální holky, většinou extrovertky. Zvlášť když jdu k bratrovi do hospody na oběd. Problém občas je v tom, že to nebývá moc dobře placenej džob závislej na dýšku. Takže pro dospělou ženskou, která chce práci kvůli rodině (se stabilním lepším příjmem) to fakt není. Dávám deset procent (dýško).
|
oshiioff |
|
|
Rozdíl bude servírka/číšník ve špičkovém hotelu/restauraci a v putice/ve venkovské hospodě nemyslíš ? Znám jich pár kteří dělají na hranicích z DE v restauraci a mají víc peněz než řada vysokoškoláků na vyšších pozicích. Ale stejně proč bych je měl brát jinak nechápu ... Vždycky je to o lidech - může být dobrý a příjemný člověk číšník a bezcitný arogantní manažer nebo politik. Takže to není ani o penězích ani o člověku nebo vzdělání.
|
|
Vasek havlu : Jsem jedno ucho :)
|
|
Vážím si všech lidí, kteří dělají nudnou a stereotypní práci, protože by to bez nich nešlo. Své oblíbené servírce dýško nechávám vždy, i když v poslední době se již v mém nejmilejším podniku příliš nevyskytuje :I
|
|
Fitzland: to by jsi chtěl vědět co:D U nás jsou hodně dobrý, a kde ne, tam nechodím.
|
|
Sakra, vy to berete vážně ! Čekal jsem oplzlou sexistickou diskuzi kdy se dozvím kde jsou nejhezčí servírky a tady se bude řešit za chvíli podnikatelský prostředí !
|
|
Znám servírky hlupačky a naopak i celkem rozumné sečtělé holky. Dýško zaokrouhluji na pětikoruny a zs jídlo na desetikoruny. Sám jsem socka. Vůbec nevím proč by měli dostávat vůbec něco. Měli by dostat rozumnej plat a hotovo, mě taky nikdo jen tak nic nedá.
|
|
vizvrácená přetkoška: Ty máš o tom restauratértsví hele nějaký divný představy. Restauratéři jezdí Mercedesama a maj vily, tutově.
|
|
Žádnou servírku více než od vidění neznám a nedívám se na ně nějak blbě. Přeci jen je to práce s lidmi, i tam je třeba více než jen strojové jednání na rozdíl třeba od pokladních v supermarketu. Souhlasím ale s Nemem že kvalita obsluhy je většinou nevalná až tragická. Chybí vzdělání, schopnosti, snaha. Dýško dávám úměrně své spokojenosti a jak moc reálné či nadsazené má podnik ceny. Pokud jsou rozumné tak dám větší, pokud chtějí nesmysl a ani kvality poskytovaných služeb neodpovídá tak smolík - dám malé, už se mi párkrát stalo že jsem nedal žádné.
|
|
Není podřadné pracovat jako servírka. Není ostuda jakékoliv zaměstnání. OSTUDA JE TA PODŘADNÁ VÝPLATA, KTEROU ZA PRÁCI SERVÍRKY DOSTANEŠ. Není to ostuda pro tu servírku, je to ostuda pro toho zaměstnavatele, když dává takovéhle výplaty, které dnes velmi často nepokryjí ani základní životní potřeby. Zatímco v západní Evropě je poctivá dělnická práce nadhodnocená, v ČR je podhodnocená. A proč? Protože pan majitel vidí, že kolega vedle v restauraci také své zaměstnance ojebává jak může. Pak spolu jdou na pivo, smějou se tomu a plánujou jakou si postaví vilu či jaký si koupí model Mercedesa. Tak je to, vážení.
|
|
Hodislava: Já vydržela celý měsíc. Trik je v tom, že buď zdrhneš přes hory a daleko pryč, nebo se staneš "jedním z nich".
|
|
V hospodě jsem byla kdysi hodně dávno v nácti na brigádě a vydržela jsem tam půl dne, pak s tím sekla a utekla. Takže v určitém smyslu a směru mají můj respekt.
|
|
Jsem rád, že anketu berete seriózně !
|
|
Nevim proč bych nějakou servírku měla litovat. Každej at si dělá co chce za povolání, mě jen zajímá jestli mi přinese jídlo, pití a bude příjemná - stejně tak potom budu příjemná já a dám jí dyško. Tot vše. Přece jen by to měli taky lidi, co kvuli tomu šli na střední školu - takže to asi někdy dělat chtěli a měli by se podle toho v zaměstnání chovat. S přítelem třeba velice rádi chodíme do jednoho - bez nadsázky - pajzlu, kde se prostě hulí a chodí tam dědci na pivo, ale maji tam neskutečně dobrý a kvalitní jídlo od super kuchaře za naprosto směšný ceny a číšník ikdyž je to "restaurace" tak čtvrtá cenová je pořád milej, rychle obsluhuje, usmívá se a hospoda je pořád narvaná. Takže jaký si to kdo udělá takový to má.
|
|
Nepovažuju je za podřadný, kdo by mě obsloužil, když přijdu do restaurace? Podle mě není žádný povolání podřadný a styděla bych se za sebe v případě, že bych si troufla něco takovýho byť jenom myslet, natož ještě vyslovit.
|
|
Mamina je servírka a už vystřídala pět restaurací. Její kolegyně jsem poznala skoro všechny, tahala mě tam dost často na oběd nebo jen na džus. Nemůžu si pomoci, ale všechny byly blbé jak troky. Jedna kupříkladu asi po dvou větách, co jsem prohodila, řekla něco jako: "Ty 3,14čo, tobě je fakt jenom šestnáct? To není možné, jak můžeš mluvit takhle odborně." (Což je shodou okolností jeden z instatních tauntů pro mě, protože mě neuvěřitelným způsobem irituje, když někdo zaměňuje spisovnou mluvu s odbornou.) To byl jen takový malý příklad. Párkrát jsem také uvízla mezi nějakými jejich debatami, které byly vesměs všechny založené na "hahaha, vím, co je to sex". Zastydlé čtyřicetileté puberťačky. Z hlubokomyslné konverzace s jakoukoliv servírkou jsem si nikdy nic neodnesla, a že jsem jich musela vytrpět mnoho. Nepochybuji, že se mezi nimi najde pár inteligentních dam, ale kolik kolik jich bude? Jedna z... tisíce, desetitisíce? O matce ani nemluvím, to je případ sám o sobě.
|
|
Ono to nebylo podřadné povolání, to si z něj sami udělali (měkké I, protože nejen servírky, ale i číšníci). Měl by to dělat člověk, kterého to baví, měl by na to mít vzdělání a měl by to umět. V praxi však většinou není splněna ani jedna z podmínek. Stačí se podívat na filmy jako Grand restaurant pana Septima, Obsluhoval jsem anglického krále, Křidýlko nebo stehýnko ... ano, kvalitní obsluhu známe jen z filmu. Já ji zažil jednou a kupodivu to nebyla ani žádná nóbl restaurace, ale 90% obsluhy je tristní a nemají ani základní znalosti z oboru.
|
|
Hodislava : Anketa jako každá jiná :) The Law : Lepší, když se na ně dá koukat už po jedný desítce !
|
|
Mě jsou servírky tak nějak fuk. Dokud dostatečně lítají po kšeftě a nosí pivo ke stolu v rozumných časových intervalech,a po 5 pivech se na ně dá koukat, tak ok.
|
|
Ty jsi poděs!
|
|
|