Chceš dnes udělat dobrý skutek ? Pomoz výše
uvedenému hříšníkovi tím, že mu dáš nějaké rozhřešení! Můžeš mu
ho poslat na e-mailovou adresu, kterou uvedl u zpovědi, nebo napsat
veřejně vyplněním formuláře na konci této stránky. A jestliže nechceš,
aby pod tvou přezdívkou mohl vystupovat ještě někdo jiný, zaregistruj
si ji ZDE !
|
MARGARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN A FLOOOOOOOOOOOOOOOOOOORA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
FLORA POUZE |
|
|
Hlavne maslo. A ano. Jsem z mesta :D
|
|
Máslo se maže dobře, akorát je vy bando blbů nesmíte mít podchlazené. Jinak margarín je opravdu úžasná věc, jako každý rostlinný tuk zásobuje vaše tělo těžkými kovy, sice v množství neporušujícím normy, ale ono se to hromadí. Taková řepka totiž vytáhne ze země všechny tyto věci a vy je žerete a myslíte si, jak neděláte dobře. Prava, kráva též žere rostliny mnohdy plné těchto věcí, ale přes její organismus se do mléka nedostanou.
|
|
Mně zas vadí chuť margarínu, přijde mi hrozně umělá. Máslo miluju, ale nemažu si ho na chleba v tlustý vrstvě.
|
|
a, Jednoznačně máslo (a jsem z města), prostě líp chutná a o zdravotním efektu margarínu mám své pochyby... jedinou výhodou margarínu je to, že se dobře roztírá a popř. i menší kalorická hodnota, ale to jsou věci, které mě až tolik nedrásají :-) Měla jsem kdysi krátké margarínové období, když ho začali kupovat rodiče, a to byla většinou Flora nebo Rama, ovšem máslo mi chutnalo daleko víc. V případě nouze sním, ale možná by mi chutnal víc chleba se solí samotný. Na čerstvě upečený chléb je dávat margarín opravdu zločin :-)) b, Jako chuťově nejlepší margarín se mi zdá olivová Viva. c, Nevím, nedokážu posoudit... je pravda, že mnozí mí známí používají margarín. Možná, že je to součást městské snahy o *zdravý život*, ale jestli to je všeobecně platné, těžko říct.
|
|
Máslo moc nemám ráda, špatně se roztírá a když si chci třeba namazat chleba s máslem a sýrem, tak máslo přebije chuť toho sýra.
|
|
vacsinou jem margarin, bud floru, ci veto, ci ramu, je mi to v podstate jedno, ale obycajnym maslom nepohrdnem, taky cerstvy rozok a na to maslo, no lahodka, ale to jem len vynimocne, moc tucne to je :-/
|
|
jim oboji, ale maslo je dobrota a margarin je....kdyz neni v lednici maslo. taky mivame doma creme bonjour, ten je docela v pohode, koukam ze je to nejaka smeska, 25% masla a vse ostatni.
|
|
A) Nepreferuju nic, na chlebě mi chutná stejně máslo, sádlo i margarin, i když teda marg. má tu nespornou výhodu že jde namazat i zastudena. B) Flora a na druhém místě Rama, vyhýbám se margarínům se sníženým obsahem tuku - jsou mi podezřelý. C) Jestliže si vesničani máslo sami produkují (nebo mají za souseda někoho takového)a do vsi jim jezdí pojízdná prodejna (s margarínem) jen jednou za čas, pak by upřednostňování másla před Ramou mělo svojí logiku. Ale nevim jak to je, nezkoumal jsem to.
|
|
Jím máslo i margarín. Máslo mi přijde v základní chuti mírně nasládlé, margarín zas lehce slaný. Takže máslo mažu pod med, marmeládu, džem, rozpouštím na sladké knedlíky, dělám z něj žmolenku apod. Margarín mažu pod salám, sýr... Ovšem to platí jen doma. Na koleji kupuju pouze margarín, protože sama toho moc nesním a máslo rychle žlukne. Sice jen na okraji, ale i to mi chuťově nesmírně vadí. Kupuju Jihočeské máslo (sice je dražší než jiné, ale fakt dobrý) a Flóru (taky je dražší, ale kvalitní; Rama je podle mě zbytečně přisolovaná, Perla a další platí za nízkou cenu nízkou kvalitou a nevalnou chutí). Preference je individuální -já z města jím obojí, bratr z města jen margarín, přítel z města jen máslo.
|
|
Myslí, že disputátoři by si měli především ujasnit, jak vznikají chuťové návyky. Dítka odkojená (ano odkojená!) SUNAREM (název pro všechny typy) jsou náchylnější k tomu jíst pozdějí margarin /nebo obdobné tuky neživočišného původu/. Margarin kdysi znamenal záchranu celé generace lidí - bez tuku není život! Tuk je nejen zdrojem energie, ale transportuje další, k životu nezbytné látky tam, kde jsou zapotřebí. To, že mnohým nechutná máslo je dáno tím, že jazykové podnebí velmi pečlivě rozlišuje několikaprocentní podíly tuků. Proto nám nechutná lůj /je bezvodý/. Ale je zajímavé, že vrstva sádla na chlebu chutná. Nejdůležitější je obměna. Jednou máslo, jindy margarin. A řízky se dají připravovat jen na sádle (by byly k jídlu!). Řízek z oleje... Nikdy.
|
|
Margarin je shit a jsem z vesnice.
|
|
Ani jedno mi nevadí. Máslo považuju za chutnější, a taky za jednou možnost pod med nebo marmeládu, margaríny mi připadají slané. Jinak používám dost často máslovou Ramu, hlavně z lenosti - snadno se maže, je to rychlejší. Ale snažím se to odnaučit. Máslo je mnohem zdravější a díky tomu že je tučnější tak zase stačí namazat si mnohem slabší vrstvu. Malé množství přirozeného živočišného tuku uškodí méně, než pořádná vrstva ztužené umělotiny.
|
|
Memphis *je vůl* to vysvětlil krásně a naprosto s ním souhlasím. Margarín je prostě umělotina, chuťové buňky řvou a trpí. :-) Ale když není zbytí, sním i margarín, i když mi nechutná.
|
|
) Co preferujete vy, případně proč? V případě nouze sníte i to méně preferované? - rozhodně máslo, jsem na něm bez legrace závislá :-) kdybys viděl, kolik ho sním k jednomu rohlíku, tak to s tebou sekne B) A jestli je vaše odpověď margarín - kterou značku? (nevím, jestli i másla mají nějaké známější značky, ale ty stejně neznám:-) - značku nevím, ale je pravda, že kupuju jenom jednu. má modrý obal, kus nápisu žlutý, víc si vážně nevybavím. C) Taky vám přijde, že lidé z vesnic preferují spíše klasické máslo a ve městě spíš margarín nebo se mu alespoň tolik nebrání, jako lidé z vesnic? Vím, že se nedá takto paušalizovat, ale alespoň procentuelně by to mohlo platit. Toto říkám na základě vlastních zkušeností (i výše zmínění hosté jsou z vesnice). - asi zvyk, moc tohle nesleduju, takže nedovedu odhadnout Já osobně tedy 100% preferuji margarín - nejvíce Perlu nebo Flóru (nemám rád RAMU). Máslo mi nechutná, přijde mi hrozně tučné. Když někde (např. v hotelu) mají jen máslo, zkousnu to, ale pořád cítím tu přílišnou mastnotu. Další (nemalý) důvod je kalorická hodnota másla - příliš vysoká oproti Perle nebo Flóře. - ano, máslo je samý tuk, ale právě proto je dobré, víš? :-)
|
|
A) Co preferujete vy, případně proč? V případě nouze sníte i to méně preferované? PREFERUJU MARGARIN, JEN NA ČERSTVÝ HOUSKY V KOMBINACI S DOBRÝM SÝREM DÁVÁM MÁSLO B) A jestli je vaše odpověď margarín - kterou značku? (nevím, jestli i másla mají nějaké známější značky, ale ty stejně neznám:-) RAMA - ALE KUPUJU JÍ V NĚMECKU, CHUTNÁ ÚPLNĚ JINAK NEŽ TA ČESKÁ. PAK JEŠTĚ LÄTTA, ALE TU TADY NEPRODÁVAJÍ... C) Taky vám přijde, že lidé z vesnic preferují spíše klasické máslo a ve městě spíš margarín nebo se mu alespoň tolik nebrání, jako lidé z vesnic? Vím, že se nedá takto paušalizovat, ale alespoň procentuelně by to mohlo platit. Toto říkám na základě vlastních zkušeností (i výše zmínění hosté jsou z vesnice). ANO
|
|
neznasam margarin, vobec nie je taky zdravy ako ho propaguju......okrem toho este aj chuti jak umelina.....
|
|
Jsem z města a mám radši máslo. A vlastně neznám moc městský lidí, kteří by radši margarín. Naopak kamarádka z vesnice jí chleba s ramou. Takže to vidím spíše obráceně
|
|
Doma mam jen maslo, koupit margarin by me tedy nenapadlo. Na navstevach margarin sice polknu, ovsem vylozene jen ze zdvorilosti. Hnusi se mi.
|
|
kikiwhite: Ale já ti odpověděla co a proč preferuju - preferuju máslo, protože je zdravější a protože bych si z margarínu dosti pravděpodobně ublinkla. Nic jinýho než kvalitní máslo bych nesnědla.
|
jsemletadlo. |
|
|
jsemletadlo. - bacha, já nemluvila o tom, co je zdravější... a klidně ti věřím, že máslo - je to čistý produkt, nehádám se o tomto...ale jeho kalorciká hodnota prostě vyšší je a to o hodně...zdrěvjší při tom být může, o tom žádná.. suplex - je to možné...já taky v žádném případě neuvádím margarín jako příklad zdravé výživy, to mi nepřiřkávejte...jde čistě o mou subjektivní preferenci - máslo mi přijde hrozně mastné a já nemám ráda mastné věci, to je vše...
|
|
kikiwhite: ty jako jazykově zaměřené jedinec bys mohla postřehnout souvislost mezi slovem "máslo" a "mastný";) jinak máslo ve kterým by nebyl tuk, co by to bylo za sračku?:) a jelikož se dělá z mlíka, rostlinýho původu nebude. margarín je náhražka a všechny náhražky stojí za hovno, od margarínu, přes umělý sladidla, jogurt místo majonézy, cokoliv light až po náhražky masa:-P
|
|
já jím oboje, máslo mi přijde daleko chutnější, margarín je prostě taková umělotina, nicméně ho taky kupuju, hlavně z pohodlnosti, protože se prostě dobře maže. já zase pozoruji jiné dělení skupin. lidé, kteří jsou okolo mě a jednoznačně preferují máslo jsou ti, kteří se zajímají o to co jí, vybírají si kvalitní potraviny.
|
|
O tomhle jsem se radila s dietoložkou a máslo je o dost zdravější. Jednak živočišný tuky tělo líp zpracovává a narozdíl od rostlinných se v těle na dlouhou dobu neukládat. Živočišnej tuk je prostě přirozenější tělu. Navíc pár zkušeností z mé rodiny: všichni, kteří trpěli na vysokej cholesterol žrali celej život margarín a když jim doktor poradil to vysadit a mazat si chleba normálním máslem, tak všem klesnul. Já bych netvrdila, že dnešní margaríny jsou teda něco zdravýho. Já rozhodně máslo, margaríny po tomhle nežeru.
|
|
Memphis *je vůl* - ježíš Memphisi nechovej se jak malé dítě...tobě připadá máslo skvělé a mně zase odporné..ale je to tak, že říkám - MNĚ to tak připadá a respektuji, že někomu může připadat úplně jinak...tak mi necpi, jaké JE máslo....říkej, jaké je pro tebe a ne jaké je obecně...mně zase přijde to tvé skvělé máslo odporné, mastné a tučné, ale vím, že ostatní to mají třeba i jinak, neboť chuť je čistě SUBJEKTIVNÍ..tos něvěděl? Tak ti tuto objevnou infromaci tímto sděluji...:-)
|
|
Problém zda vzít to, či ono začíná u typů másel. Já znám víc než půtuctu základních typů. Každé jiné. Což se u margarinu zase nevidí. Navíc, máslo v létě je jíné než zimní máslo. Které je v létě tak akorát, ale v zimě se musí přikusovat. Máslo vyrobené z tak zvaně kyselé smetany chutná jinak, než to ze sladké - používané pro mazání na chleba s džemem. To první je spíš jako podklad pro sýry. Doporučuji srovnávat. Máslo z Budějic je jiné, než z Hané.
|
|
A) Preferuju máslo, kvůli chuti a živočišným tukům (nejím moc často maso, vlastně ani chleba s máslem/margarínem). Ale na návštěvách to neřeším B) Když už se ke mě dostane margarín, tak Ramu. Fascinujou mě totiž hrozně reklamy na Floru, kdy sice snižujou obsah tuků, ale nahrazujou je vodou (což mi přijde jako nechutná představa). C) To si nemyslim.
|
|
a) samozřejmě MÁSLO!! margarín je fekál, hnus, chuť odporná! navíc margarín je rostlinej olej co drží v pevným skupenství, nechcu si představovat jak toho dosáhli.... navíc kvalitní máslo je jednim je jednim z nejčistších přírodních produktů to znamená nemůže to byt nezdravý. ale znova říkám, ta chuť másla je proti chuti umělotiny z margarínu nenahraditelná. proto odmítám margarín pozřít ale máslo mám rád b) - c)znamená to snad že měšťáci postrádají chu´tový buňky? ta tvá úvaha by byla rozumná tak před sto letama jenomže ono jestli je to město nebo dědina neni absolutně rozdíl, na dědině k tomu máslu prostě blíž neni, v obchodě je to vedle sebe máslo je krásně jemný, krémový, má jemnou a lahodnou chuť a je krásně voňavý. margarín má konzistenci nekvalitní vazeliny a stejně v puse působí, za další divně smrdí. a taky mám rád poctivý věci a žádný trapný náhražky. u nás doma je to tak že já s tátem jíme výhradně máslo, máma se ségrou margarín
|
|
Mám radši máslo, chutná mi víc:-) ale zase mě nebaví čekat než trochu povolí, protože se jinak špatně maže, takže mi margarín nevadí, nejradši mám ramu máslovou, jiný nejím:-) Někde jsem četla, že perla je největší vodnatý hnus, ale asi ne, když Ti chutná:)zase drby..
|
|
Máslo.
|
|
A) Co preferujete vy, případně proč? V případě nouze sníte i to méně preferované? Preferuji máslo, do zapečených toustů si ale mažu margarín. V případě nouze sním i margarín. B) A jestli je vaše odpověď margarín - kterou značku? (nevím, jestli i másla mají nějaké známější značky, ale ty stejně neznám:-) Z margarínu mám nejradši asi ramu. C) Taky vám přijde, že lidé z vesnic preferují spíše klasické máslo a ve městě spíš margarín nebo se mu alespoň tolik nebrání, jako lidé z vesnic? Vím, že se nedá takto paušalizovat, ale alespoň procentuelně by to mohlo platit. Toto říkám na základě vlastních zkušeností (i výše zmínění hosté jsou z vesnice). Nevím.
|
|
Nejím ani jedno, natožpak tlustě, fujtajxl
|
qqq |
|
|
A) jím obojí, ale častěji asi margarín B) rama, flora C) nevím
|
|
me je to jedno,ale kdyz jsem v angli mam tu nejoblibenejsi maslo Anchor ktery je tak dobry ze ho jim i samotny,to samy pes:o) neni kupodivu kdyz se clovek podiva na anglicke farmare jak jsou chovany kravy,a mleko zpracovavano.dnes bych uz nemohla snist ceske maslo,ani vypit ceske mleko(kvalita otreeeesna). na tvuj dotaz zda mestaci preferuji margarin-nemyslim si,tedy rozhodne ne londynanI ,neni nad klasicke maslo a francopuzksou teplou bagetu.kdyby ovsem bylo tak dobre maslo i v cr,verim ze ho budou preferovat i Prazaci.
|
|
všem - no právě, já měla taky pocit, že většinou ty lidi můžou jíst obojí, jedno mají třeba radši, ale sní i to druhé..ale ten můj švagr a pak ti našich známí - to mě vážně překvapilo, že někdo může mít k margarínu takový odpor...:-)
|
|
Pokud si chci pochutnat, tak jedině máslo, ale když mám hlad a můžu si na ten chleba dát ještě něco, tak zvládnu i trošku margarínu, ale chuťově mi margaríny přijdou odporné.
|
|
Nenávidím margarín, jím jedině máslo. Když už... jinak používám spíš mazací sýry nebo vůbec nic.
|
|
naplavenina - nechápu, jak někomu může stále ležet v žaludku taková megakravina (cozž samo o sobě již o něčem svědčí), že občas ráda používám pro zdůraznění capslock...trochu dětinské toto, co předvádíš...a jestli ti to tolik vadí a jsi z toho tak hotový, tak mé diskuze neotvírej a máš to vyřešené...opravdu tě nenutím číst ten hrozný a šílený capslock...:-) (ale já vím, že ty se chceš předvést, jak jsi dobrý/á, že sis toho všimla a jak jsi vtipná v té parodii) A jestli to někomu vadí, je mi to úplně jedno a budu jej používat i nadále, to jen pro info (pořívám to takto už 3 roky)...nikomu tím neubližuji, tak nevím, proč bych nemohla Navíc, jestli sis všiml/a, tak to pužívám běžně v názvech, v psaném textu jen ani zdaleka ne běžně, takže to tvé parodické psaní zas až tak vtipné ani není..;-)
|
|
1) častěji jím margarín, ale máslo mi nevadí 2) Rama, nejčastěji 3) Netuším, tohoto si opravdu nevšímám.
|
|
1) oboje. K něčemu je lepší jedno, ke druhém druhé... 2) rama 3) nevim
|
|
Nejím ani jedno.
|
|
já také RADĚJI preferuji MARGARÍN, přijde mi mnohem LEPŠÍ, navíc tradiční MÁSLO se VELMI ČASTO špatně ROZTÍRÁ, to je asi ten HLAVNÍ důvod.
|
|
|