Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Navigační lišta REGISTRACENavigační lišta TABLONavigační lišta STATISTIKANavigační lišta SOUTĚŽENavigační lišta POMOZTENavigační lišta REKLAMANavigační lišta KONTAKTNavigační lišta
Navigační lišta
Horní lišta bez menu
Logo Zpovědnice
Online zpověď Návštěvní kniha Nová zpověď Časté dotazy
Dolní lišta Dolní lišta Dolní lišta
Nabídka voleb Dolní lišta voleb
Diskuze č.804502, vloženo 15.05.2014 12:33:54 Starší zpověďNovější zpověďHlavní stránka
Makrobiotická strava
Zdravím...a současně podotýkám, že jsem všežravec - masožravec, jím úplně všechno, od vnitřností, kozích sýrů, plodů moře, přes růžičkovou kapustu, červenou řepu, houby až po koprovku :)
Každopádně, v práci jsem si začala čas od času objednávat místo klasickýho oběda makrobiotiku. Střídám to a chutná mi, vždycky jí pak sice zazdím kafem a čokoládou, jako teď...ale naučila jsem se jíst spoustu nových surovin, které jsem do té doby ani neznala (například gomasio pro mě byl úplně neznámej pojem, stejně tak seitan, pickles jsem znala jen podle názvu) - a protože jsem se zase jednou pro něco nadchla, má otázka zní, jak se vy osobně stavíte k tomuhle typu jídla? Chutná vám, nechutná, znáte, neznáte..jíte, nejíte, připravujete doma? :)
 ilustrace E-MAIL:   Žena29 Kategorie  VYMAZAT

Zaslaná rozhřešení Starší zpověďNovější zpověďHlavní stránka
Chceš dnes udělat dobrý skutek ? Pomoz výše uvedenému hříšníkovi tím, že mu dáš nějaké rozhřešení! Můžeš mu ho poslat na e-mailovou adresu, kterou uvedl u zpovědi, nebo napsat veřejně vyplněním formuláře na konci této stránky. A jestliže nechceš, aby pod tvou přezdívkou mohl vystupovat ještě někdo jiný, zaregistruj si ji ZDE !
 
15.05.2014 19:26:47
Neznám.
 Opecancanuk Muž50 Kategorie
15.05.2014 16:55:05
Něco z toho je zajímavé, ale obecně mi to připadá jako takové dost rozvařené a bez chuti.

Dávám přednost vegetariánské kuchyni se spoustou koření.

ilustrace: Já neberu seitan a tempeh jako náhražky masa. Jsou to suroviny s jinými vlastnostmi, a vždy se podivuji lidem, kteří kupují to kupují načerveno obarvené s pravými sójovými flaxami.
 Sta67 Muž28 Kategorie
15.05.2014 15:42:40
jez co ti chutná. maso je taky zapotřebí. na co máš chuť to tělo potřebuje...
 opice647
15.05.2014 14:52:47
Makrobiotiku považuju za nejdokonalejší způsob stravování, jaký znám. A když to člověk dobře umí a má dobré zdroje surovin (a nemusí moc šetřit), tak to může být opravdu dobré, pro mne asi lepší než cokoli jiného.
Odborník na makrobiotiku ale nejsem a ani se tak pravidelně nestravuju, protože nemám ani tu trpělivost, ani ty zdroje a vlastně ani o tom nevím dost... takže to pro mne je spíš takový ideál, zatím nedosažitelný.
 bilej tygr Muž73 Kategorie
15.05.2014 13:35:39
Votrapa: no to asi ne :) musí se tam dodržovat právě ta procenta a místo masa máš náhražky - třeba právě ten seitan, tempeh atd. Jím to cca půl roku a za tu dobu jsem u nich neviděla ani tu rybu - takže si vlastně ani nejsem jistá, jestli se ryby smí nebo ne, ale četla jsem, že ryby ano.
 ilustrace Žena33 Kategorie
15.05.2014 13:18:17
Ilustrace: Aha, já myslel, že makriobiotika nezakazuje maso, pouze ho hodně silně omezuje (a nahrazuje právě něčím jiným). Pak to v tomhle bude odlišné oproti takové klasické "zdravé stravě".
Já jsem se ptal jenom proto, že třeba je člověk makrobiotik a ani o tom neví :) A ono asi ne...
 Votrapa Muž Kategorie
15.05.2014 13:13:26
Yes, i ta filosofie je ok - ale asi by to chtělo dodržovat tu pravidelnost, nedělat to jako já, že si dám makrobiotiku 3x týdně a proložím to například řízkem se salátem.

Jinak seitan je pšeničná bílkovina, dá se použít třeba na ty řízky - zrovna dneska jsem měla bifteky ze seitanu. A gomasio je sezamová sůl, prý hrozně zdravá:)

votrapa: já jsem nikde ale nepsala, že je unikátní, jen že mi chutná...:) - ale jinak mám pocit, že do makrobiotiky nepatří maso kromě ryb. (když už jsi zmínil hovězí a kopec zeleniny)+se tam rozlišuje procenty počet jednotlivých surovin, neznám to přesně (jsme obyčejný konzument:) - ale je to 50-60% obilnin, 20-30% zeleniny, 5-10% luštěnin a mořských řas a 5-10% polévek a 5 procent ochucovadel a ostatních potravin. (cituji).
 ilustrace Žena33 Kategorie
15.05.2014 13:05:55
Pokud se bavíme principiálně o makrobiotice, tak to podle mého není nic extra výjimečného... Že si prostě nedám vepřové a když si dám hovězí steak, tak bych si k němu měl dát i kopec zeleniny. Nebo upřednostňovat luštěniny, obilnininy, zeleninu a ovoce před masem, vajíčky atd. Prostě základy zdravé výživy... Nebo v čem je makrobiotika tak unikátní oproti "zdravému stravování"?
 Votrapa Muž Kategorie
15.05.2014 13:02:57
Proč ne, celkem se mi líbí ta filozofie kolem toho. Něco na tom určitě bude.
 Hrabě Depeš Muž21 Kategorie
15.05.2014 12:52:43
Mně se zdá být dobrá ta filozofie u makrobiotické stravy. Tedy vyvážená strava a méně masa oproti zvykům. Dál mám v povědomí, že se jedná o asijskou, čínskou kuchyni.
Ale ty pojmy "seitan" apod jsou pro mě cizí.

Však zdraví není nikdy dost - rád to sním, ale moc aktivně nevyhledávám.
 *matouch* Muž44 Kategorie



Přidání rozhřešení Starší zpověďNovější zpověďHlavní stránka
TVÁ PŘEZDÍVKA:

OPIŠ BEZPEČNOSTNÍ KOD:
Captcha

Tento inzerat koupíte on-line od 100 Kč.
Přidej inzerát on-line od 100 Kč
TEXT ROZHŘEŠENÍ:

PŘILOŽ SMAILÍKA:
Smail Palec nahoru Smail Hrozící Smail Drží palec Smail Není to důležité Smail Dostaneš do huby Smail Smutný Smail Cože?? Smail Safra Smail Pusinka
jupííí tak bacha držím palec to je fuk tumáááš ach jo no nééé ?! safra mmmuc
(žádný )


Změňte svoje cookies preference

Nejlepší chorálová skupina světa... GREGORIAN 2020 ...20th ANNIVERSARY WORLD TOUR.

REKLAMA
Copyright 2003 www.zpovednice.cz + www.spovednica.sk

SLEVA 100 Kč