Chceš dnes udělat dobrý skutek ? Pomoz výše
uvedenému hříšníkovi tím, že mu dáš nějaké rozhřešení! Můžeš mu
ho poslat na e-mailovou adresu, kterou uvedl u zpovědi, nebo napsat
veřejně vyplněním formuláře na konci této stránky. A jestliže nechceš,
aby pod tvou přezdívkou mohl vystupovat ještě někdo jiný, zaregistruj
si ji ZDE !
|
Tady nejde o to, že by ty suroviny měly být zkažené, ale o to, že to je junk food nejen nevhodným složením, ale taky výrobou. Naprosto všechny suroviny v Mc jsou mražené, případně chlazené a tomu odpovídá také jejich složení - plno konzervantů a přídatných látek, aby ty polotovary vydržely měsíce v mrazáku a pak vypadaly jako čerstvé. I v blbém zeleninovém salátu je chemie, která jej drží čerstvě vypadající, protože salát se dováží již naporcovaný vakuově zabalený do pytlů v polsku. Dokonce i jablka apod, jsou v tomto stavu. Takže paradoxně kvůli přehnané hygieně je vše nacpané chemií.
|
|
Schiroco: Až na to, že "Ano, šéfe!" je obšlehnutý od Remsiho a jeho "Noční můry kuchyně". Tak se mrkni na pár dílů a uvidíš, co Američani jedí.
|
|
Memphis *je vůl*- Samozřejmě že to není těžký plácat burgery a smažit hranolky, stejně tak není těžký dělat uklízečku. By mě zajímalo jakou práci děláš ty když takhle remcáš. Jinak to musíš bejt asi pěkněj žrout, když tě nezasytí big mac.-DTo už není problém Mekáče.
|
|
asdfasdgaaa: notak dobrý, až teda na to že jich tam je polovina, další čtvrtina jsou malý děcka se kterejma tam musí rodiče a zbytek je až ta poslední čtvrtina:) stačí se tam rozhlídnout:-P a poměr ceny a množství? naposledy když jsem byl na jídle jsem si dal guláš za 8 pětek plus příloha a dvacku za točený nealkoholický pivo, normálně půl litra. cena zhruba 120 kč a nevěděl jsem kam to vůbec všechno dám:) naposledy když jsem byl po několika letech v mchovnald´s tak jsem měl bigmac plus tři nebo čtyři deci coly, najezenej jsem nebyl ani náhodou, akorát byl žaludek nasranej a stálo mě to 99kč. na najezení bych to potřeboval tak třikrát minimálně, přičemž kvalita a hodnota toho jídla je úplně někde jinde, je to jak jet limuzínou nebo na korbě vlečky za traktorem. Schiroco: ano, v americe jsou lepší:) a nic kromě hamburgerovýho pečiva tam nekoupiš:D kokoškaaa: přiznávám že vím akorát o jednom člověkovi co tam dělá toho obyčejnýho blbca a to za onoho půl sta na hodinu- hpp. takže o tom jsem mluvil. a to smažení hranolek je fakt stráááášně náročný.... kuchařům nesahají ani po kotníky. udělat svíčkovou je kumšt, tohle může dělat opica co ví co je to "za deset minut vytáhnout" ilustrace: tak si nedávej bordel jako špagety. nepřeklepla ses s těma ciframa?:D
|
|
Souhlasim - přesně tohle už jsem kolika lidem několikrát říkala, že co se týče kvality potravin (a bavim se opravdu jen o kvalitě surovin, ne o jejich výživové hodnotě:), bude lepší, než kdejaká česká rstaurace - protože vzhledem k tomu, jak jsou tyhle místa rozšířený a kolik lidí s v nich stravuje, nemůžou si dovolit prodávat zkažený maso nebo obecně nekvalitní potravivy. Myslim si, že bysme se i divili, z čeho se v některých českých restaurací vaří...každopádně i cenově mi to přijde výhodný, protože když jdeme dva na oběd, pokaždý za něj dáme cca 500 i s polívkou a pitím. Nijak to nevyhledávám, vadí mi tam to, že se musí jíst na plastovým tácku...kultura stolování nikde, to nemám ráda:) ale když někam jedeme a máme hlad, není nic snažšího, než zastavit a dát si během pár minut něco u Mekáče dohromady za 200 max. A radši si dám právě tohle, než v motorestu nějakej blaf za 70 kč plus pití a v závěru to vyjde stejně - radši burger, než to, co onehdá nazývali v jednom motorestu Uhlířský špagety.
|
|
Strewi: To je možný, jak říkám, mekáč tak zmáknutej nemám. Jinak jak tu kdosi psal, že ty hranolky ani po měsíci nezplesniví, nebo jak koluje po netu historka o tom, jak nezplesnivěl hamburger, tak to bych fakt chtěla vidět. Já jsem si teda nedobrovolně ověřila, že to plesniví stejně dobře jako cokoliv jinýho, protože mi spolubydlící do krabice na tříděnej odpad (konkrétně na papíry) hodili papírový krabičky i se zbytkama jídla (hranolky a spol.) a za týden nebo dva jsem to našla po čichu, když už se to rozkládalo a zelenalo.
|
|
Memphis *je vůl*- Víš ty vůbec co dělá manager ve fast foodu? A víš kolik má plat? Nevíš o tom vůbec nic, tak tu pozici neshazuj, jen proto, že ti tam nechutná.
|
|
Naprostý souhlas. To co běžně jíme u nás v Čechách by průměrný Američan nedal ani svému psovi a kdyby to omylem pozřel tak by ho odvedl k veterináři. Zejména co se týče hygieny a kultury stolování. V USA chodí ustavičně do každé restaurace i stánku s občerstvením hygienické kontroly a běda tomu kdo nemá pánev nebo fritézu jak zrcadlo. Někdy používají i bílé rukavice když kontrolují čistotu. Naprosto nepochopitelný by pro ně byl pořad o Pohlreichovi a hospodách. Postavili by před soud a zavřeli nejenom majitele a personál ale celý úřad hygienické kontroly kdyby někdo něco takového dopustil a do té hospody by určitě nešli za týden ze zvědavosti na oběd. Houska a tuk z faastfoodu není o nic horší než ta co si koupíme a namažeme doma máslem. Jeden známý který dělá na kontrole našich potravin tvrdí že by nesnědl nic celozrnného. Je to prý plné nebezpečných plísní, na rozdíl od normálního chleba a housek a z deseti výrobků vyhoví sotva jeden. Na rozdíl od USA se to ale řeší smbolickou pokutou a jede se dál.
|
|
pandalf: Tak to v Mekáči nehrozí, tam jsou na tohle přísní. Rok jsem tam dělala. Takže teď, když fastfood, tak jdu do Meka, protože vím, co čekat a do KFC, Burger Kingu radši ne e.
|
|
Sakra, dvakrát :-D
|
|
Jako sortiment Mekáče nemám moc zmáklej, myslím, že to bude dost podobný jako v dalšách fástfůdech, až na to kafe, to tam mají bezkonkurenčně nejodpornější. A jinak k těm úžasným normám, jak by se co mělo dělat a přelepovat... dělala jsem chvilku v Burger Kingu, znám lidi, co dělají v KFC a realita je ta, že když ti zbude hodně načatýho jídla, nikdo to nevyhodí, jen přelepí tu nálepku, do kdy se to má spotřebovat, na pozdější hodinu (datum).
|
|
Jako sortiment Mekáče nemám moc zmáklej, myslím, že to bude dost podobný jako v podoných podnicích, až na to kafe, to tam mají bezkonkurenčně nejodpornější. A jinak k těm úžasným normám, jak by se co mělo dělat a přelepovat... dělala jsem chvilku v Burger Kingu, znám lidi, co dělají v KFC a realita je ta, že když ti zbude hodně načatýho jídla, nikdo to nevyhodí, jen přelepí tu nálepku, do kdy se to má spotřebovat, na pozdější hodinu (datum).
|
|
Máš recht, máti vařila v jedné restauračce u silnice, běhali tam myšky a pod. No kvalita žádná. Jídla z mekáče mám ráda :-) A když chcete čerstvej hambáč, řekněte že chcete bez rajčat. :-) udělají čerstvej a novej.
|
|
Mně je to vlastně úplně jedno. Když už musím tak tam zajdu. Když je blíž KFC, dám mu přednost. Pokud nehrozí, že budu půl dne bez jídla, vykašlu se na fast food. Což poslední dobou zvládám. Ne kvůli tomu, že je to nezdravé, ale že mám chuť na něco, co si udělám doma.
|
|
Já teda nevím, ale o mekáči u nás vždycky chodily vtípky: "kup si Happy meal a slož si svoji kočku" A co se týče kvality, tak z burger kingu jsem nedávno pěkně blila... takže bych vůbec nějakou tu prošlou omáčku nevylučovala. A sračky to jsou protože ty blbý hranolky po měsíci ani nezplesnivěj. Cpou do toho hormony a o množství na 50x usmaženýho oleje nemluvě. Ale je to chutný, je to levný, takže to jím jako každej jinej.
|
|
Nov icka: Dělala jsem manažera téměř rok, vím, jaký jsem měla plat. A vím, jaký plat mají bývalí kolegové. Ano, když srovnáš plat žluté s platem vedoucího restaurace, tak plat vedoucího je mnohonásobný. Ale pokud srovnáš toho buzerujícího na place se žlutou, tak tě to zase tolik nevytrhne.
|
|
trotlova: Tak to bacha, manažer má o dost větší plat než my u salátů, to teda kecáš.
|
|
Ohledně hygieny je na tom McD povětšinou dobře. Vnitřní předpisy jsou nastavené dost přísně, takže i když se sem tam něco v nouzi poruší (nebudeme si nalhávat, že se vždy všechno dodržuje 100%), tak je to pořád v normě. Co se cen týče, dá se vychytat i mnohem lepší jídlo a tím nemyslím menzu. Za stejné prachy jako v mekáči se dá i centru Prahy najíst mnohem lépe a rozhodně to není pajzl 5. cenové kategorie, kde by kuchař smrkal do omáčky. Ad to handrkování ohledně mngr postu - plat mnohonásobně vyšší nemají, floor manager zase tolik peněz nebere, max si občas přilepší na bonusech. A jeho práce rozhodně není jen buzerování na place, jen to tak vypadá, ale občas bych přála lidem, kteří toto tvrdí, aby museli připravit novou kampaň, naplánovat směnu, objednat čerstvé suroviny nebo i zkontrolovat blbej HACCP za měsíc, jestli v něm je vše vyplněno všechno a správně. Což jsou věci, které ten váš "smažič hranolků" dělá ve svém volném čase, obvykle totiž na to administrativní směnu nedostane (směnu, kdy není na provoze, ale v kanceláři dělá papíry), takže všechnu tuhle práci kolem papírů musí dělat mimo směny, tj. trávit v práci volný čas. Když se to potom rozpočítá, kolik hodin tam skutečně stráví a kolik bere, často takovej floor bere srovnatelně se žlutou jmenovkou. Ale to už většina zaměstnanců nevidí, ti je jen mají za ty lidi, co je buzerujou na směně. Üff, ale tu práci bych už fakt dělat nešla, jak si to po sobě tak čtu. Je to otročina za málo peněz a je jedno, na které je člověk pozici. Platí totiž systém padajícího hovna - zaměstnanci jsou buzerováni od floorů, flooři od asistentů, asistenci od vedoucího restaurace, ten je zase buzerován z officu. Takže člověk si nevybere.
|
|
Tak ať se z toho třeba poserou a já si pudu dát svoje cheeseburgery za dvacku. Nikdy mi po nich nic nebylo, jsem hubenej a zdravej, takže fuck off.
|
rrrrrrrrrrffffffff |
|
|
Memphis *je vůl*: to nevim, s puberťákama se nestýkám, mluvim o dospělých lidech. V Mekáči se najim a napiju do stovky, menu s pitim v normální restauraci mě vyjde minimálně na 120. Nevim, kde bereš dvakrát levnější jídlo než Mekáč, ale v Praze to předpokládám nebude.
|
|
Příspěvek porušoval zákony ČR nebo pravidla Zpovědnice - byl odstraněn.
|
|
Mě na zahnání hladu teda stačí jeden čízburgr a ten stojí dvacku.
|
Like McDo |
|
|
asdfasdgaaa: děláš si prdel? ty tvrdíš že lidi co tam chodí jsou si vědomi toho že je to póvl?:D podívej se hlavně na tu pubertální skupinu:D a co se týká ceny, když senchceš najest tak za to dáš minimálně dvakrát tolik co v restauraci, motorestu nebo něčem podobným. uznat se dá akorát to že při té rychlosti jsou hygieničtější než vietnamci. ale stejně, brat si oběd do ruky....
|
|
No jo, ono je hrozně in na to nadávat, protože to přišlo z tý hnusný Ameriky. Jako nikdo netvrdí, že to kdo ví jak skvělý nebo zdravý, ale je to ideální, pokud se člověk potřebuje najíst rychle a opravdu je to asi hygieničtější než si dát u stánku klobásu. Drahý to taky není, spíš je to takový jídlo pro socky a myslim, že lidi, co tam choděj, si toho jsou vědomi. Dost mě pobavil názor, že si lidi připadaj cool, když tam choděj, to je jako tvrdit, že někdo připadá cool, protože chodí jíst do školní jídelny.
|
|
tak mě napadá.... je tam k dostání tatarka?:)
|
|
Já mám k MC Donalds celkem důvěru, už jen pro to, že nabízejí bezlepkové jídlo, což mi určitě žádná vesnická hospa nenabídne.
|
|
Věřím tomu, že kontroly a možná i hygienické podmínky tam budou častější než jinde. Ovšem stejně to nezajistí, aby člověk nedostal připálený cheesburger a extrémně přesolené hranolky. Nadměrné solení u hranolek je snad v McD pravidlem. Že by to dělali schválně, aby lidé byli nuceni si kupovat více nápojů?
|
|
sice nevim co to je v3 ale vím že pokud děláš ekologii tak budeš taky dělat hovno a akorát tak otravovat s nesmyslama;) ti s tim kuchařem číšníkem jsem myslel jakože technologickou kvalitu jídla a následnou personální náročnost
|
|
Memphis: Ale houbeles, k hranolkám tě pošlou už první den. Manažer dělá hovno, akorát má několikanásobně!! větší plat a kecá nám do toho :/. Jinak nedělá nic, jen pokud někod vypadne, tak zaskočí, ale třeba na hoďku než se někdo sežene. Já jsem na V3, studuju ekologii, no hele :D, zlatej učební obor, pokud jde o peníze.
|
|
Ja s tebou souhlasim. Ono je to strasne in nadavat na Mekac a jiny fastfoody, zajimavy, ze kdykoli tam du, lidi je tam jak sracek. Mne to jidlo chutna, dycky to dostanu teply a cerstvy. To ze to nejni zdravi, vi uz snad i maly dite, ale ono takovj smazak v kantyne nebude o nic lepsi. Jestli to chutove nekomu nevyhovuje ok, ale proc na to hazet takovou spinu a kecat tu o zkazenych surovinach..nechapu. Co se tyka ceny, levny mi to neprijde, myslim ty menicka, navic se z nich teda nenajim. Takze ja si tam zajdu spis jenom tak na chut.
|
|
Z hlediska hygieny s tím opravdu nebude problém. Spíše je asi trošku otázka kvality vstupních potravin, protože ty hamburgry, to jsou takové sranda puky, stejně tak ty hranolky mi nepřijdou nijak extrovní.
|
|
Praseci: opakuju, nic moc na to že musí 6 let dělat aby ho pustili ke smažení hranolek:) za půl sta na hodinu:D ať žije učební obor "kuchař/číšník":D
|
|
Memphis: No, je to opruz, ale několik let děláš různý sekce a pak až můžeš být manažer, zase to není tak, že je to zadarmo a hned. Ten současnej tam dělal 6 let než byl manažer nás, ne pobočky, to je zase něco jinýho. Já studuju, tak jako brigáda je to fajn.
|
|
Praseci: to máš dobrý když musíš několik let dělat abys mohl smažit hranolky:) Bha: první rozumná věc co od tebe čtu:D Amparka Aluminiová: neboj, přečetl jsem si to celý ale na skutečnosti to nic nemění. dvě kila za mletý maso, pečivo a hranolky, to všechno v dětské porci fakt nedám. pořád se v McHovnald´s stravují dvě skupiny lidí- ta první je strašně kůl, ta druhá chce mít jídlo normalizovaný ať se dostane kamkoliv;)
|
|
Celý systém je pro uspěchané cizince co mají strach že onemocní z našeho jídla a nechtějí jít do restaurace na kvalitní jídlo. Na venkově jsou klasické hospody kde dostanete kvalitní jídlo za rozumnou cenu!
|
|
Memphis *je vůl*: jop, to je super, když si přečteš dva řádky mýho příspěvku a hned reaguješ :D No nic, zpovědnice se nezmění, v týhle diskuzi to balím :D :D
|
|
To je zase keců a předsudků. Žádnej smažič hranolků manažer není, na manažera tam muíste několik let :/// makat, tak nekecejte zase. Nehledě na to, že suroviny jsou kontrolovaný, hygiena naprosto přísná a buzerují nás tam v jednom tahu, dávají se i pokuty, takže kdo by mi chtěl do očí říct, že tohle je tam v nepořádku, tomu dám přes hubu, páč já sám jednou platil za takovou kravinu :///. Jinak to jídlo a obezita - něco na tom být musí, ale zajímavý je, že my máme jídlo zdarma, jím tam 2x denně, většinou cheeseburgera, hranolky a salát a nepřibírám. Tak buď to lidi mají jako svačinu a ne jídlo nebo mám divnej metabolismus.
|
|
Sou to sračky no. Jako no dobře, tak manažeři fritovacího oleje věděj přesně kolik sekund maj topit hranolky v oleju, ale sračkoidní jídlo je to, jak už někdo zmínil, kvůli v kvalitě toho, co se tam označuje jako jídlo. To, že do Ruska přitáhli nový odrůdy krmnejch brambor, aby mohli zásobovat zbytek Evropy těma humusama myslím (no vlastně sem to kdesi čet) nasralo i ruskou vládu, tak s tím měli nějaký problémy, když to tam začínali pěstovat. No a o těch mletejch humusech se ani zmiňovat nemusím. Jo nedávno sem viděl na čt 24ce nějakýho strupa, myslím, že to ale byl manažer fritovacího oleje z kejefsý, tak říkal, že čeští zemědělci nedokážou vyrobit věci pro fástfůd v požadované kvalitě, proto se to musí vozit ze zahraničí :-). Jo a souhlas s těma českejma hospodama s memfisem.
|
|
Amparka Aluminiová: tak si dáš pětkrát to nejlevnější, fakt chuťovka:) za kilo jsem měl naposledy v motorestu guláš s knedlou, což je trochu jiná třída:D asi něco jako sedět na umakartu nebo na čalouněné židli u stolu z masivu místo plastovýho stolku s plastovým táckem místo talířu. nehledě na to že než tohle tak si radši koupím dvacet deka vysočiny a pět rohlíků, furt lepší než pětkrát hajzl za dvacku. a ta pestrost opakování 5x cheeseburgeru:-P jedno hnusnější než druhý. naposledy když jsem se tam dostal což bylo omylem jsem za bigmac a colu která ani nebyla "velká" dal rovný kilo. do toho co mělo byt "big" jsem třikrát kousnul a bylo to pryč, bylo to hnusný a jak už jsem řekl tak drahý. Miere: na to sere pes. pokud někde budou bouchat normalizovanej guláš vz. 95 tak tam taky můžou dat energetickou hodnotu ale to jako pozitivum nevidím.... TheSlimShady: problém je v tom že celá ta instituce je na hovno:) ale pokud patříš mezi kůl lidi co to považují za vrchol vytříbenosti, nepřesvědčuj mě o tom že je to perla gastronomie a luxusu:)
|
|
Souhlasim.. vim ze na hygienu kladou velky duraz!
|
|
mbec: Přestože se na tom už drahný čas nepodílím, tak mě to dostalo do kolen. :`( Ale pokrytci zde ti řeknou, že se na to nekoukli a ještě to budou považovat za svoje plus. :-( Ani se ti nedivím, že píšeš anonymně. :(
|
|
KáHá: Problém MC asi nebude to, že ty si vůl a neumíš říct, že teda nic nechceš...
|
|
Navíc jedině u Mekáče máš PŘESNÉ složení toho, co jíš, kalorickou hodnotu, tuky, bílkoviny, sacharidy, vitamíny, GDA, atd. V které jiné restauraci tohle je?
|
|
Pracuju tam, takže můžu říct, že je tam fakt OBROVSKEJ důraz na hygienu a čerstvost, tohle je ok, ale ty prachy ://////
|
|
Máš pravdu jenom jedna technická: sice je McD jedna firma, ale většinou je to provozované formou frančízingu, tzn. každá provozovna má jiného majitele/nájemce a jako jsou rozdíly ve velikostí porcí v jednotlivých mekáčích, tak si dovedu představit, že někde to dělají v McD kvalitě a někde to semtam trochu ošidí, dají zákazníkům jídlo které už není moc čerstvé - přecejenom jsme v ČR a nemusíme si nic nalhávat co se týče šizení a nekvality.
|
|
Mně se líbí, jak každej smažič hranolek v mekáči se nazývá menedžr :-) Jinak já proti těm fastfoodům celkem nic nemam, ale zase bych si taky nedělal žádný velký iluze o tom, že je tam nějaká super přísná hygiena. Jednou jsem se teda setkal s podivně smrdícíma křídlama z KFC. Respektive ono přes to koření to nebylo cejtit, ale když jsem to ohlodal na kost, tak ty kosti měly aroma asi jako můj odpadkovej koš. Ale musim teda dodat, že jsem z toho neměl žádný následky :-)
|
|
Nechci vám kazit chuť, ale víte jak se ty bezva mleté dobrůtky "vyrábějí"? http://www.meatvideo.com
|
mbec |
|
|
usuu: Tak fajn, jsou tam věci, který by mohly bejt levnější, ale dejme tomu, že si dáš 5 hamburgerů a jsi nacpanej = 100 Kč. Za kolik seženeš v nějaký slušný restauraci oběd? Když nevezmeme v potaz nějakou pátou cenovou (kde kuchařovi kape z nosu a rejpe se v zadku zatímco ti naklepává řízek), tak kolem 120 Kč.. Navíc když si kvůli pestrosti nechceš dávat hromadu hamburgerů, můžeš si dát meníčko kolem stovky. Takže to vážně není drahý, je to čistě o chuťových preferencích, jestli radši zajdeš do fast foodu nebo na normální oběd. Tahle fáma, jak je to tam strašně drahý, vznikla v dobách, kdy McD v ČR začínal a hamburger stál 50 Kč.. Ale od tý doby uplynulo už asi 10 let..
|
|
Jednou jedinkrát jsem vlezl do "Mekáče", že si dám ten jejich hamburger, protože to je asi jediná věc za rozumnou cenu. Nějakýmu cool "managerovi" jsem řekl hamburger, ten se mi doslova vysmál, že hamburger mi neprodá, protože ještě není 11 hodin, cítil jsem se jako největší trapák, ve zmatku si koupil nějakej toust za 30,-, byly toho 2, slovy dvě sousta. Už tam v životě nevlezu.
|
KáHá |
|
|
Amparka: schválně jsi vybrala tu jednu jedinou levnější věc, ano ten miniaturní hamburger je jediná věc, která není předražená 5x, ale jenom 2x.
|
usuu |
|
|
je mně jedno jak je to hygienický, jejich jídlo je hnusný chuťově. a největší fekál jsou jejich okurky co do toho dávají- všude je to to samý. navíc je to katastrofálně drahý a člověk se z toho nemá šanci najest. to jako protiargument stačí. nevim co máš proti normálním hospodám, ty ses z české hospody otrávila? ne. neni na nich nic špatnýho a tadyta honba za dezinfekcí čehokoliv čeho se vůbec dotknem je mně proti srsti. a závěrem- to že v pšeničné mouce se skrývá satan si strč do prdele;)
|
|
usuu: chceš říct, že 20 kč za teplou obloženou housku je moc? A kolikpak asi stojej langoše atd. z "noname" fast foodů? Jo, pardon, já vlastně zapomněla, že je hrozně IN říkat, jak je mekáč drahej :D
|
|
kikiwhite: Pravda, krysy jsou v tomto oproti člověku natolik rozumní tvorové, že by se něčeho takového nedotkly, proto se ani nemají jak dostat do té McDonaldí mňamky. Ostatně jsem si jistý, že pokud by začali namísto toho tzv. masa používat mleté krysy z vlastních chovů, zvedly by se jim tržby. Jen by se to nesměla dozvědět veřejnost.
|
|
Přesně tak, kámoš teď při škole v meku dělá a říkal, že je tam manažer občas i kontroluje, jestli si po wc umyli ruce.. Jen kdyby to bylo všude takhle zavedený..
|
|
Hamburger se dělá z masa krav krmených nevyhovující stravou, namačkaných venku v ohradě ve velkém stádu na malé ploše, stojících celý den ve vlastní močůvce. Je to velkovýroba se vším zlem, co k tomu patří. Bezpečné jídlo to rozhodně není, jsou známé případy kontaminace v EU i v USA. Dokument o výrobě masa a zemědělství v USA (alespoň první půl hodina stojí za to.): http://dokumentarni.tv/zdravi/potraviny-a-s-food-inc
|
|
McDonald zas tal špatný není...není to sice symbol zdravé výživy, ale alespoň to jídlo má nějaké pořádné í hodnoty....jednou za čas bych řekl, že to nezaškodí (zas cpát se tím pořád samozřejmě ne:)
|
|
od Svejka tak na takove posty neprijimaji,ale musis se na ne vypracovat 'od kostete' pokud jsi o tom jeste nic neslysel,takze co ocekavas za lidi na takovych postech?clovek s kvalifikaci ci min. prumernou inteligenci ti tam nepujde. a nevim jak je to v cr,ale tady v londyne delaji tyhle vyssi posty opravdu jen ti bez naproste kvalifikace,a za pultem delaji brigadne studenti(casto ocividne inteligentnejsi nez manazer).vzdycky je pro me peklo tam jit pro kafe pze je to strasne stresujici prostredi.vsichni rvou jak psi,lidi stojej ve frontach jak cvicene opice,clovek se tam nemuze hnout aby ho nezaslapla dvousetkylova machna a neskutecne rvouci ,zaostale decka.uff
|
|
Alkedos - ale ne:-))..jen mě štvou takový ty přechytralý kecy, že jsou v tom jídle rozemleté krysy apod...a navíc je to hezké téma na diskuzi, ne?;-)
|
|
Já bych řekla, že je to spíš o předsudcích, než o čemkoli jiným :) Jakože se proslýchá, že kdosi kdysi našel v kuřecích nugetkách kuřecí pařátek a tak podobně.. :) Mně v Mekáči chutná, ale nestravuju se tam nijak často, popravdě už jsem tam dost dlouho nebyla. Od známých, co tam dělali taky vím, že jídlo může 'stát' jen určitou dobu, pak se to vyhazuje, takže nějakých zkažeností se vážně nebojím. Jednou za čas je to fajn. Nechápu lidi co proti tomu všemožně lobbujou, nikdo tam nikoho přece jíst nenutí :) Kolikrát lidi říkají 'Mekáč? Fuj!' a přitom odtamtud nikdy nic neochutnali.
|
|
Ty děláš teď markeťáka u mekáče? .o)
|
|
Kéž by to bylo jen o energ. hodnotě. Hádej, co se stane s volně ponechaným jídlem z restaurace na rohu za rok a co se stane s jídlem z McD za rok.
|
|
kokoškaaa kikiwhite: No pochopi bych kdyby se jim rikalo treba provozni nicmene i to by bylo nadnesene. Znama ma jen zakladku a na FB ma hrde napsano ze je manazer :-) jak jsou na tom vasi znamy na techto postech?
|
|
od Svejka: Srovnávat fofršlapku v mekáči s mistrem v truhlárně? To by ti ten mistr teda dal.
|
|
poi - jasně, že se tím nesmíš cpát denně, to ale platí snad o většině potravin - když se budeš denně cpát chlebem se sádlem, budeš taky koule:-)..navíc podívěj se někdy na energetické hodnoty potravin věcí z meka (chiceken wraps, cheeseburgere) a třeba na energetickou hodnotu většiny jídel z hotovek v hospodách...(knedlíky, řízky)...myslíš, že budeš překvapený...;-)
|
|
od Svejka- Ono je těch managerů víc, třeba product, people a tak. Takže to není jen o tom stát a kritizovat ostatní, máš nějakou odpovědnost a práci navíc.
|
|
Svejk - já vím, že manager je trochu nadnesený pojem, ale ten post se tam tak nazývá...navíc většina managerů jsou zaměstnanci, myslíš, že manageři musí být jen majitelé firem nebo co?
|
|
Vidím to stejně jako ty a rovněž mám stejné informace i z vyšších zdrojů, které pracují v McDonaldu.
|
|
suroviny můžou být fajn.... ale co z toho, když výsledný produkt z tebe udělá mastnou kouli díky zcela nevyváženému složení....
|
|
usuu - to máš jistě pravdu, ale o to se nikdo nepře..ale aspoň víš, co jíš..
|
|
Tak jasne ze jsou restaurace kde bych si jidlo nedal. U Mekace asi neni nejvetsi problem kvalita surovin ale smazeni a mnozstvi soli. Vsak oni lidi co se tam casto stravuji vetsinou dle toho vypadaji (a ano tloustne se treba i po jinych vecech nicmene mekac zrovna mezi nejzdravejsi restaurace nepatri). PS: manazer u mekace neni zadny manazer ale zamestnanec co dohlizi nad ostatnimi (neco jako mistr v truhlarne)
|
|
tady pisi jake jsou to v MC donalds sracky a venku je vidis s parkem v rohliku a jist uzeniny buhvi z ceho vyrobene,ze to resis jeste bych chapala lidi co jedi vyhradne bio,ale ne od obtloustlych buranu.
|
|
Zakžený to neni, nicméně to je asi pěti násobně předražený. Děkuju, nechci.
|
usuu |
|
|
můj názor je ten, že jakoukoli hospodu zavřou, když se tam hygienický podmínky nedodržujou a Novu na to zavolaj tak jako tak... nemyslím si, že kdyby to bylo v nějaké pobočce, hned by se to rozmázlo jako chyba mekáče. Svalilo by se to pro dobrou jména firmy na zaměstnance, který by byl vyhozen
|
|
Naprostý souhlas!.-)
|
|
|