Chceš dnes udělat dobrý skutek ? Pomoz výše
uvedenému hříšníkovi tím, že mu dáš nějaké rozhřešení! Můžeš mu
ho poslat na e-mailovou adresu, kterou uvedl u zpovědi, nebo napsat
veřejně vyplněním formuláře na konci této stránky. A jestliže nechceš,
aby pod tvou přezdívkou mohl vystupovat ještě někdo jiný, zaregistruj
si ji ZDE !
|
Já pekla toto a bomba, je to ořechové http://www.24poradna.eu/tvrde-vanocni-cukrovi-t6036.html
|
|
Takže u toho lineckého má být šťáva z půlky citronu... ta tomu dodá nejvíc chuti a můžeš přidat i trošku kůry z citronu dobře omytého kartáčkem. A rozhodně žádnou Heru nebo podobný svinstva, co tomu dodají akorát plastovou chuť.
|
|
50 dkg hl. mouky 30 dkg másla 14 dkg cukr moučka 4 žloutky šťáva z ½ citrónu odležet, resp. Ochladit aby se nelepilo, ale ne moc dlouho v lednici vymazaný plech, péct na nejslabší (sv. vrch a růžový spodek) Slepovat rybízovou marmeládou a skladkovat v chladu Zrovna včera jsem ho dělala, nejkritičtější moment je ohlídat vytažení z trouby. V mojí prastaré plynovce to je 9 minut na minimum. Jinak to cukroví s náplní dělám tzv. ořechové linecké: Těsto: 42 dk hladké mouky 28 dk másla 17 dk namletých ořechů 14 dk cukru 2 žloutky citronová kůra skořice – půl lžičky Péct 9 minut na nejslabší krém: 10 dk másla 10 dk cukru 5 dk mletých ořechů máslo s cukrem se vyšlehá, pak se přidají ořechy Poleva: 30 dk cukru šťáva z celého citronu lžíce vařící vody míchat vařečkou, nešlehat Ještě do nezaschlé polevy nalepíš půlku oloupané mandle
|
|
na kilo hoven kilo cukru.
|
|
já dělám linecký v tomhle poměru: 250g polohrubé mouky 150g Hery 80g cukru 1/2 vanilkového cukru 1 žloutek je to hrozně dobrý :) + dělám to, že do půlky dám kakao a pak dělám tmavo-světlý roládky třeba
|
|
bonnieie - tak děkuju moc. Jo, a ta roláda, to asi bude ono - ono je to podobné jako to od Ilustrace a asi i tamto bylo něco podobného:-)
|
|
Kokos, kondenzované mléko (nevařené) a já přidávám podle oka.. Aby šly vytvarovat kouličky. Dovnitř mandli a koule obalit v kokosu, popř. Pocákám čokoládou. Ty oříškové jsou to samé akorát kokos nahradit. Stačí dělat 22. nebo 23. :) Jinak na omlazeni.cz - je tam diskuze a spousta inspirace.
|
bonnieie |
|
|
bonnieie - nepečené rafaelo? To zní hezky? Dáš mi recept? please? Jsem na sebe zvědavá, co všechno zvládnu udělat ha ha:-)
|
|
Vyhlaš, že zlepšíš známku každýmu, kdo přinese krabici cukroví a máš po starostech.
|
aehr |
|
|
Linecký nemám ráda, ale děláme NEPEČENÉ Rafaelo na dva způsoby - kokosový a druhý místo kokosu drcené ořechy a mandle. Pak peču malé indiánky, včelí úly a slepované hvězdičky. Ta roláda - není totohle? http://tinyurl.com/3xf8tqq
|
bonnieie |
|
|
kikiwhite - To neřeš. Myslela jsem jak zaválím, a místo toho jsem byla převálcována. :D
|
|
La Apache - to vypadá zajímavě, určitě si to dám do receptů, já teď tak sonduji a přemýšlím a pak z toho něco vyberu, v každém případě moc děkuju:-)
|
|
La Apache - promiň!! Já tvůj recept přehlídla, MOC se omluvám! Jdu se na něj podívat..
|
|
La Apache - cože? proč? :-)
|
|
A já jsem vzduch nebo co?
|
|
ilustrace - no to první je podobný jako vosí hnízda - to by mě nenapadlo udělat z toho tlačenku:-))..zkusím tu roládu - díky:-)
|
|
25 dkg 100% tuku 25 dkg piškotů 2 lžíce rumu (ale rumu není nikdy dost, takže podle odhadu:) ořechy, vanilkový cukr 3 lžíce kaka 12 dkg moučkového cukru 2 vejce (ty piškoty nerozdetit úplně na prášek, ale na kousky, aby to na závěr dělalo mozaiku) A pak mám ještě recept na něco podobnýho, ale je to roláda. Ta tlačenka se zpatlá všechno dohromady, u rolády uděláš klasickej nepečenej základ 20 dkg mletých piškotů, 15 dkg másla, 15 dkg moučkového cukru, 1 vejce a rum, rozválíš+náplň - 10 dkg másla, 10 dkg cukru, 3 lžičky kaka, 1 žloutek.
|
|
ilustrace: Nic si z toho nedělej, zrovna dělám těsto na ořechy, proto ta inspirace:) No jinak doufám, že se pečení povede
|
|
ilustrace - jj, byla nepečená, byla teda dost taková těžká (myslím jako kalorická), ale moc dobrá..myslím, že s jemnovala dvoubarevná roláda nebo tak nějak..nenapsala by mi recept, moc prosím:-) A to je dobře že ty linecký máte stejný s Funny eyes...to bude aspoň záruka, že bude dobré, když to tak dělá víc lidí:-)
|
|
Linecké doma neděláme, teda jo, ale takové jednoduché protože ho mamka nemá ráda, tak to moc ani jako linecké nechutná. Ale ta roládka by možná mohla být tohle: Babička tomu říká "roláda za studena" :D 2 krabičky bebe máslových, jedna má 14 dkg.... prostě nějaké máslové keksy bez příchutě, ty rozmačkáš válečkem mezi sáčkama, nebo prostě nějak a drť dáš do mísy. Přidáš 15 dkg cukru, 3 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa a 10 lžic mléka. Směs spracuješ v těsto a z toho udělej dva (nebo klidně víc, záleží na tom jak chceš mít ty roládky velké a kolik) válečky a rozválej je mezi sáčkama ať se neslepí. Do toho dej náplň - 10 dkg másla (změklého), cukru a kokosu (všechno 10 dkg). Tu směsku napatláš na ty rozválené válečky a stočíš. Můžeš s tím ještě dělat nějaké hovadinky jako obalit to v kokosu nebo v čokoládě. A aby to nevyschlo, zabal to do alobalu.
|
|
Ach jo, já s ena to vykašlu! Takže linecký děláme jako Funnyeyes a jako nápad na něco plněnýho jsem originálně přišla překvapivě na ořechy, jako Funnyeyes:) Jinak ta roládka byla nepečená? Pokud ano, děláme jí taky a jmenuje se to v naší kuchařce vánoční tlačenka či tak nějak.
|
|
Funnyeyes - děkuju, už si to ukládám do před chvíli založeného souboru - vánoční cukroví 2010:-))
|
|
50 dkg hladké mouky 30 dkg Hery 15 dkg cukru 3 žloutky Tak to děláme my, nejlepší je těsto nechat den odležet. A hotové linecké pak spojit rybízovou marmeládou. Mňam:) Mně hrozně baví perníčky, ale to je na dlouho (odležení těsta, poleva, zdobení, měknutí...) Ale jinak děláme ořechy (30 dkg hladké mouky, 22 dkg Hery, 10 dkg mletých ořechů, 15 dkg cukru, 10 g kakaa. Vypracuješ těsto, necháš odležet. Nachystáš si formičky ořechů, z těsta uděláš menší kuličku, palcem vtlačíš do vymazané a vysypané formičky, takhle naplníš celý plech, upečeš a necháš vystydnout. Pak pojíš dvě půlky k sobě náplní- 6 dkg mletých ořechů, 7,5 dkg cukru, 10 dkg másla, 1 lžíce citronové šťávy). Vypadá to hezky a není s tím moc práce
|
|
Já nevim, my to kupujeme od známý cukrářky....
|
|
|