Chceš dnes udělat dobrý skutek ? Pomoz výše
uvedenému hříšníkovi tím, že mu dáš nějaké rozhřešení! Můžeš mu
ho poslat na e-mailovou adresu, kterou uvedl u zpovědi, nebo napsat
veřejně vyplněním formuláře na konci této stránky. A jestliže nechceš,
aby pod tvou přezdívkou mohl vystupovat ještě někdo jiný, zaregistruj
si ji ZDE !
|
štrúdl mám rád, ale padaných jablek se bojím...
|
|
díky moc: úplně libovolné. Dělám pokaždé jiné. Někdy kefírové, někdy nejsprostější možné z mouky, mléka, vajec, oleje a prášku do pečiva, a dnes jsem dělala takové: Rozehřát troubu na 180°C - půl hrnku polohrubé mouky - půl hrnku dýňového proteinu - mletá skořice, cca půl pytlíku (nešetřit) - půl pytlíku prášku do pečiva - třetinu hrnku cukru Smíchat suché suroviny. Přimíchat: - 1 vejce - půl hrnku mléka - třetinu hrnku oleje Rychle zamíchat jen dokud se těsto nespojí a nebude homogenní, rozetřít do formy, strčit do trouby a péct cca 18 minut na 180°C
|
|
Veela a těsto jak ?
|
|
Kdo by se v tom vedru ještě s něčím pek. Ale od pondělka snad už bude chladnějc, takže za mě: Základní těsto, v podstatě stačí uhňácat polohrubou mouku s máslem. Tím vyložíš kruhovou formu, já mám skleněnenou z křemíkovýho skla, ale tak to je fuk. Tejkonc náplň: Nahrubo strouhlý japka, cukr, rozinky, skořice, rum. Přiklopí se to propíchnutým deklíkem vyváleným těsta. Peču to asi 20 minut na 180°C nebo horkej vzduch. Vypadat to má nějak takhle: https://www.toprecepty.cz/recept/25117-apple-pie-anglicky-jablkovy-kolac/
|
|
Na oheň, ne na olej :D
|
|
není to hezký pohled: Héj, ty drby nabírají šílenou podobu. Raději brzdi. Ale jo, jasně, byla jsem partnerka Evžena Humla, ale to už je dávno, pak jsme se navzájem umlátili argumenty o povinnosti očkování proti Covidu, vzala nás žhavá láva z probudivší se sopky a šťastně jsme spolu umřeli spojení hlubokou nenávistí :D (Ve skutečnosti jsem Evžena Humla nikdy neviděla a jediné, co spolu máme společné, je období, kdy jsme tu na sebe virtuálně nebyli milí.) díky moc: To je vymyšlenej recept, tak odkaz dát nepůjde. Ale je to hrozně jednoduchý. Upečeš ve kruhové formě jakýkoli korpus na litý koláč v polovičním množství než kdybys ho dělal na plech. Nakrájíš přiměřené množství oloupaných a vykrájených jablek (cca 400g - 500g) na přiměřeně velké kousky, přidáš pár hřebíčků a cukr, mírně podleješ a dusíš pár minut. Pak to stáhneš z ohně, pošťoucháš na hrubo šťouchadlem na brambory, vytáhneš hřebíčky, vrátíš na olej a vleješ vanilkový pudink rozmíchaný ve třech deci vody. Mícháš do zhoustnutí, vleješ na korpus.
|
|
Hele, Vílo, tys byla kdysi partnerkou zdejšího multiadmina a multinicka Irsail / Evžen Huml / Jiffy / Austerus / Cyrille Pécuchet / Perpetuum silentium/ Emeritní / HILDEVERTVS / Sven / kulich / Mé ženě? A jaký byl zblízka? Podobně plochý a trapný zoufalec s třeskutými hůmory, jak ho známe ocaď?
|
|
Můžeš dát odkaz na jablečný koláč ?
|
|
|