Chceš dnes udělat dobrý skutek ? Pomoz výše
uvedenému hříšníkovi tím, že mu dáš nějaké rozhřešení! Můžeš mu
ho poslat na e-mailovou adresu, kterou uvedl u zpovědi, nebo napsat
veřejně vyplněním formuláře na konci této stránky. A jestliže nechceš,
aby pod tvou přezdívkou mohl vystupovat ještě někdo jiný, zaregistruj
si ji ZDE !
|
Hospoda je řehole od nevidím po nevidím, pracuješ s potravinami, které se kazí, dále zaměstnanci, pokud nemáš vlastní prostory platíš pronájem, drahé energie v dnešní době, musíš jí mít na dobrém místě, kde prochází hodně lidí, dobré kuchaře co dobře vaří, příjemnou obsluhu a musíš obstát v konkurenci. Moc práce.
|
|
Musíš tomu rozumět, pokud o tom nemáš ani páru jak to má fungovat, nebudeš mít u zaměstnanců autoritu, protože poznají, že tomu nerozumíš a nebudou tě brát vážně. A třeba jak dopadl herec Roman Skamene pořídil si hospodu on herec úpně mimo obor a jak dopadl https://nakladatelstvi.portal.cz/casopisy/psychologie-dnes/84221/podnikatelsky-pribeh-roma - na-skamene - dopadl špatně a měl dluhy
|
|
Pokud nebudeš v té hospodě pracovat na placu ty nebo někdo z tvé rodiny, tak si pořizovat hospodu nemá smysl. Ty v té hospodě musíš být nebo někdo z tvé rodiny, abyste si to pohlídali. Pokud v ní pracovat přímo nebudete zaměstnanci vás budou okrádat. Někteří číšníci si tam prodávali svůj alkohol, zvali si tam někoho z rodiny na oběd a nic neplatili, odnášeli potraviny, flákali se, dýško si brali a nedělili se. To znám z vykládání o jedné hospodě, která zkrachovala. A takových je víc. Musíš tomu rozumět, být z oboru kuchař, číšník, umět to s penězi.
|
|
Prvne v nejaky hospode sam pracuj jako zamestnanec a az pak si neco zakladej. Jestli to chces delat jinak, tak ty prachy rovnou vem a hod je z okna.
|
|
Jo kradne sa dosť. Ale nie štýlom (väčšinou), že si zoberieš domov 10 fliaš alkoholu a spoko odchádzaš. Skôr niečo v zmysle, že máš 3 veľkosti pív. Niekto si vyberie najväčšiu, ty mu dáš strednú a peniažky si necháš. Lenže z toho budeš mať výhodu aj ty, lebo bude plnší sud. Takže v rýchlosti, áno. A musíš s tým počítať, keďže mzdy v gastre sú proste výsmech za tú robotu, čo tam človek robí. Nie ani tak fyzickú, ako skôr psychickú s tými ľuďmi.
|
|
Ano, vícekrát. Za výčepem a i v kuchyni jako výpomoc. Vždycky se někde našel někdo, kdo si kdekoliv přilepšoval, alespoň z doslechu. Většinou šlo o náhodné brigádníky či výpomoc. Problém byl v tom, že provozovatelům bylo jedno, koho zaměstnají, hlavně, aby byla práce odvedena. A pak se divili. :) Jak už bylo řečeno, podobné věci je nutné si z hlediska vůdčí pozice ohlídat. A nepouštět do podniku kdejakého santusáka.
|
|
Krade se tam, kde si to majitel neohlídá. Pokud nemáš zkušenost za barem, v kuchyni, nenapadne tě, na co dávat bacha. Jako, stejně tam něco proteče, ale neohlodaj tě na kost. Ovšem když se tady takhle ptáš...tak tebe by ohlodali. A kolik lidí? Kolik lidí je třeba do obchodu, aby to fungovalo? Asi bych to viděl na velikost krámu, prodávaný zboží, otvíračku... Hele vážně chceš podnikat, nebo je to otázka položená z rozmaru?
|
|
Je to tak. Zaměstnanci okrádají majitele, a majitelé okrádají hosty.
|
|
Je to tak, dělala jsem brigádně za barem i v kuchyni (v různých podnicích) a kradlo se všude.
|
|
|