Chceš dnes udělat dobrý skutek ? Pomoz výše
uvedenému hříšníkovi tím, že mu dáš nějaké rozhřešení! Můžeš mu
ho poslat na e-mailovou adresu, kterou uvedl u zpovědi, nebo napsat
veřejně vyplněním formuláře na konci této stránky. A jestliže nechceš,
aby pod tvou přezdívkou mohl vystupovat ještě někdo jiný, zaregistruj
si ji ZDE !
|
https://www.titanovyriad.com/recepty/hovedzie-maeso/26-smotanove-fazulky-s-hovaedzim-maeso - m-a-maslovymi-zemiacikmi - A tiež mi to extrémne slovenské nepríde :D
|
|
To je asi tak slovenske jedlo, ako vepro-knedlo-zelo. D
|
|
Těm fazolkám se na Slovensku říká "strúčky" a vím, že se tam z toho vaří i taková zahuštěná polívku, které se tam říká "polievka strúčková omáčka". Má to takovou zahuštěnou konzistenci, plus se do toho přidává i ocet.
|
|
take jedlo na SK nepoznam.....
|
|
Radšej mám bryndzové halušky so slaninou. Fazuľu príliš neobľubujem.
|
|
Do slovenské kuchyně, dle wikipedie, doputoval i smažák, zřejmě z dob Československa, ale o fazolkách na smetaně nikde ani vidu. Fazolky podle mě pochází z jižní Evropy, podobně jako plněné papriky a čevabčiči.. Jinak, naše i slovenská kuchyně vychází z rakouské a slovenská asi víc i z té uherské a vliv má společná 70 letá historie Československa. Pokrm Fazolky na smetaně je ten název, který má několik variací. S vejci, s hovězím a nejčastější příloha jsou brambory.
|
|
Alkedos: vařila to moje slovenská babička, a ta řikala že to tak je :)
|
|
Fuj, hned se mi vybavila taková ta kejda z jídelny připomínající semeno.
|
|
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným. Našel jsem to hned...
|
Čitatel |
|
|
Kde je psáno, že tohle je ryze slovenské jídlo či to má slovenský původ?
|
|